מתכון של הרולדה של מיכל
לרולדות:
1 כוס קמח.
1 כוס סוכר.
1/2 אפיון.
6 ביצים.
1 כף שמן, 1 כף מיץ לימון, 1 כף קוניאק, 1 כף תמצית וניל.
לחמם תנור לחום של 200 מעלות.
להקציף ביצים שלמות עם הסוכר, כשהקצף יציב וחזק להוריד את המהירות ולהוסיף את הנוזלים.
להוסיף במהירות איטית את הקמח + האפיון.
2 תבניות אפיה עם נייר פרגמנט, לחלק הבצק שתי התבניות ולאפות בחום גבוהה כ- 10 דקות.
לקרם:
1 שמנת מתוקה
250 גר' שוקולד מריר באיכות טובה.
1 צנצנת ממרח שוקולד נוטלה.
לחמם שמנת מתוקה עד כמעט רתיחה, לשפוך על השוקולד ולערבב היטב עד המסה.
לקרר מספר שעות.
להקציף הקרם יחד עם הנוטלה לקרם מוקצף וטוב.
למרוח על הרולדה ולגלגל.
ניתן להקפיא את הרולדות הממולאות.
ניתן כמובן גם להכין הקרם ללא הנוטלה.