מוס שוקולד נוטלה I מוס שוקולד מעולה

לפני מספר שנים קראתי במדור של אודטה בעיתון מתכון למוס שוקולד בקלי קלות שכל מי שטועם ממנו מתלהב ומבקש תוספת וגם את המתכון. מאז יצא לי להכין אותו מספר פעמים כשאירחתי חברים וגם כקינוח לבני המשפחה וכך אני יכולה להמליץ עליו בלב שלם, הוא טעים, יוקרתי, ואהוב על כולם, גדולים כקטנים מחכים לו בהתלהבות.

מוס השוקולד הזה קל להכנה בגלל המרכיב העיקרי שבו – שוקולד נוטלה.

כן, הוא כמעט עונה על להגדרה: "קניתי במו ידי", כי כל מה שצריך זה לקנות צנצנת קטנה של שוקולד נוטלה ושמנת מתוקה, 5-10 דקות פנויות ועוד כמה דקות שבהן מתענגים על התוצאה הנפלאה והטעימה באופן יוצא מן הכלל.

 

המצרכים:

צנצנת שוקולד נוטלה (קטנה)

2 מיכלים שמנת מתוקה (אני משתמשת בשמנת מתוקה עמידה 38% שומן)

 

הוראות הכנה לקבלת מוס שוקולד מעולה:

מכניסים את צנצנת השוקולד לכלי עם מים חמים כדי לקבל שוקולד מעט יותר רך. (בקיץ אין צורך)

מקציפים את  2 מיכלי השמנת המתוקה ומוסיפים אליה את השוקולד כפית אחר כפית, כף אחר כף.

כדאי לטעום מידי פעם, גם כי זה כיף וטעים וגם כדי לראות שהטעם הוא בדיוק כפי שאתם אוהבים ולא מתוק מידי.

כאשר מתקבל קרם שוקולדי שאינו נוזלי (לא נופל מהכף), מעבירים אותו לקערת הגשה או לכלי הגשה אישיים – כוסות, ספלי גלידה וכו'

מעבירים להקפאה למשך כשעה – שעה וחצי.

מגישים ומתענגים.

 

תוספות המתאימות למוס שוקולד נוטלה:

ניתן לגרד שוקולד מריר מעל למוס השוקולד הנפלא.

לאחר ההקפאה ניתן לקשט בהזלפת קצפת (השאירו מעט מהקצפת לפני הוספת שוקולד הנוטלה)

בעונה המתאימה – תותים, דובדבנים יוסיפו נופך יוקרתי.

 

מוס שוקולד נוטלה הוא אחד המתכונים הקלים ביותר להכנה (10 דקות בהגזמה) שנותנים תוצאה מדהימה.

טיפ חשוב: כשהאורחים יתענגו, אל תגלו להם שעשיתם את זה ב-10 דקות – תנו לעצמכם להתענג גם על המחמאות.

 

אנשים שאהבו את המתכון הזה בדרך כלל אוהבים גם:

פרלינים

סופלה שוקולד חם

כדורי שוקולד עם סוכריות

מתנות משוקולד

Comments are closed.

ינואר 2013
א ב ג ד ה ו ש
« יולי   פברואר »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031