עוגת השוקולד נפלה

"העוגה נפלה", אמרתי בצער וספקתי כפיים.

"לאן היא נפלה", שאל אורי .

"היא נפלה לתוך עצמה", אמרתי.

איך זה יכול להיות,  שואל אורי, איך יכול משהו ליפול לתוך עצמו?

בוא ותראה, אמרתי.

הסתכלנו לתוך התבנית, ואכן , העוגה שתפחה בתחילה גבוה, שעה שהצצנו דרך חלון התנור, נראתה כעת, מצ'וקמקת ועלובה.

איך זה קרה, שאל. אינני יודעת, אמרתי, אולי נבדוק אם עשינו משהו לא נכון בהכנת העוגה. הרי עוגת שוקולד כזאת אנחנו מכינים לעתים קרובות ונפילה כזאת אף פעם לא קרתה לנו.

הבה נזכר, נתתי לך טבלת שוקולד מריר ומה עשית בה?

הורדתי את הנייר, ושברתי את הקוביות לתוך הקערה.

ואח"כ?

את יצקת מים רותחים על השוקולד ובחשנו יחד במטרפה, עד שהמים והשוקולד התערבבו וקבלו צבע של בוץ.

נכון, ואז אתה קרבת את הכסא אל השיש, אני ריכזתי  את החומרים , ובינתיים התקרר ה"בוץ-שוקולד"

מלאתי כוס וחצי סכר  ושתי כוסות קמח, ואתה הפכת אותן לתוך הקערה והתחלנו לבחוש יחד עם המטרפה, פעם אתה בוחש ואני מחזיקה  שהקערה לא תיפול ופעם להיפך, אני הבוחשת ואתה מחזיק בקערה.

רגע, אולי אתה זוכר אם הכנסתי אבקת אפיה לקמח ?

לא שמתי לב , אומר אורי, ואפילו מרגיש קצת אשם.  מה עושים?

נבדוק אם לא נשאר לנו איזה סימן, הסתכלנו בפינת השיש וראינו את השקית הריקה של אבקת אפיה.

נשמנו לרווחה.

אתה זוכר מה היו הנוזלים שהוספנו לעיסה?

כן, אתה אומר, חלב שהחמצת עם טיפות של לימון, וחצי כוס שמן.

מה עשיתי עם התפוז שהיה על השיש ?

גרדת את הקליפה על הפומפיה, נכון?

לבסוף הוספנו תבלינים ואגוזים, שפכנו את העיסה לתבנית, ומשם לתנור,

ואתה התחלת בליקוקים, את המטרפה, את הלקקן, ואת הקערה, הידיים והפרצוף מרוחים שוקולד. הכל  כרגיל.

אז מה עשינו לא נכון, בדקנו שוב את המתכון: שוקולד, מים, סכר, קמח, אבקת אפיה שמן, חלב, ביצים , תבלינים אגוזים, לא החסרנו דבר.

 

לא קבלנו תשובה לשאלה, מדוע העוגה נפלה,

אז מה נעשה , נמשיך לאפות ואולי נפתור את החידה.

 

שלכם,

אביבה שלומות

 

Comments are closed.

ינואר 2013
א ב ג ד ה ו ש
« יולי   פברואר »
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031