עוגת שוקולד טבעונית בציפוי שוקולד
עוגת שוקולד לחגיגת יום הולדת, למסיבה או סתם בשביל הפינוק , היא מעדן אמיתי. וגם לטבעונים ולמי שהבריאות חשובה לו, מגיע ליהנות מעוגת שוקולד בציפוי שוקולד – עוגה איכותית מאוד וטעימה להפליא שמהר מאוד כל הטועמים יאמצו.
אז הנה לפניכם מתכון ללא ביצים, סוכר, חמאה או חלב. במקום שוקולד חלב השתמשו בשקולד כהה, גם איכותי יותר וגם טבעוני, ובמקום ביצים השתמשו בבננה בשלה.
את התוצאה כבר תטעמו בעצמכם ותוכלו להתענג על עוגת שוקולד טבעונית נימוחה עשירה מאוד וטעימה ביותר.
מצרכים:
50 גר' שוקולד כהה
חצי כוס קקאו
אחד וחצי כוסות קמח
חצי כפית סודה לשתיה
2 כפיות אבקת אפיה
קורט מלח
2 כפיות תמצית וניל
חצי כוס שמן
חצי כוס סוכר חום
בננה שלמה בשלה מרוסקת
חמש כפות תרכיז תפוחים
תוספת רשות – ליקר קקאו או שוקולד
חצי כוס חלב סויה
אופן הכנה:
בקערה אחת מערבבים את כל החומרים היבשים:
הקמח, סודה לשתיה, אבקת אפיה,מלח וקקאו.
בקערה שניה את החומרים הלחים:
את הוניל, שמן, סוכר חום ורכז תפוחים.
בסיר נפרד כפול ממיסים את השוקולד המריר.
מוסיפים את השוקולד המומס לקערת המצרכים הלחים– ומערבבים היטב עד לאיחוד.
מוסיפים את קערת היבשים קערת המצרכים הלחים ומערבבים עד לאיחוד.
מתקבלת מסה נוזלית בדרגה בינונית.
אם התערובת נוזלית מידי ניתן להסמיך בעוד קמח.
מניחים את כל המוצרים בתבנית סיליקון או תבנית רגילה עם נייר אפיה
אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות.
לציפוי שוקולד
60 ג' שוקולד מריר,
5 כפות חלב סויה או חלב קוקוס, או כל חלב טבעוני אחר.
כפית תמצית וניל
מערבבים בסיר כפול עד לאיחוד ומורחים על העוגה מיד.
מומלץ למרוח את ציפוי כשהעוגה פושרת על מנת שלא ' תשתה' את הציפוי.
ניתן לקשט בשבבי קוקוס גסים או עדינים.
בתיאבון!
קראו עוד על: