עוגת שוקולד חלב ושטרוייזל שקדים

הותקלתם ויש לכם אורחים מעכשיו לעכשיו. מחפשים עוגה בעלת ניחוח שוקולדי במיוחד? אל דאגה.
לפניכם מתכון מהיר וקל להכנת עוגת שוקולד חלב ושטרוייזל שקדים טעימה במיוחד

מצרכים:
מיועד ל-2 תבניות מלבניות באורך 25 ס"מ
לעוגה:
150 גר' שוקולד חלב מומס
250 גר' חמאה קרה
250 גר' סוכר חום בהיר
250 גר' קמח
5 גר' קקאו
4 ביצים גדולות
1 כפית תמצית וניל
1/2 שקית אבקת אפיה

 

לשטרוייזל שקדים:
50 גר' קמח
50 גר' סוכר
50 גר' חמאה קרה חתוכה לקוביות
25 גר' אבקת שקדים
25גר' פולי קקאו

אופן הכנה

עוגה:
1. מקציפים במהירות בינונית את הסוכר והחמאה ובמיקסר עם בוחש הגיטרה כ- 5 דקות עד קבלת תערובת אוורירית.
2. מוסיפים את הביצים בהדרגה עד שהן נבלעות בתערובת. מוסיפים תמצית וניל, מעבירים למהירות נמוכה ומוסיפים יחד את הקמח והקקאו המנופים ובסוף, את שוקולד החלב.

3. שטרוייזל:
בקערה מערבבים את הקמח, אבקת השקדים והסוכר. מפוררים את החמאה לתוך הקמח ומחככים את החומרים בין כפות ידיים פתוחות אחת בשניה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את פולי הקקאו ומערבבים עם הידיים בשנית.
4. מעבירים את תוכן העוגה לתבנית אפיה, מפזרים את השטרוייזל ואופים ב-160 מעלות כ-45-50 דקות.

ניתן לקשט באבקת סוכר

בתיאבון!!

מחפשים מתכונים נוספים עם שוקולד חלב ?

Comments are closed.

יוני 2012
א ב ג ד ה ו ש
« מאי   יולי »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930