סופלה שוקולד חם

מצרכים

50 גרם שוקולד כהה מאיכות טובה, קצוץ גס
1 כף  אבקת קקאו מנופה
4  ביצים מופרדות
250 מ"ל  חלב
60 גרם חמאה (לא מלוחה)
אבקת סוכר  לקישוט
סוכר לבן
3 כפות קמח לבן מנופה
קורט מלח לבן
2.5 כפות  סוכר דק

אופן הכנה

מחממים תנור לחום בינוני של 180 מעלות צלסיוס .
שמים את השוקולד בקערה. מחממים את החלב בסיר ומביאים לנקודת הרתיחה. שופכים על השוקולד ומערבבים עד שהשוקולד חלק ואחיד. ממיסים בסיר חמאה ומוסיפים את הקמח המנופה.
מבשלים על אש נמוכה במשך דקה.
מוסיפים את תערובת החלב והשוקולד בהדרגה תוך בחישה, מביאים לרתיחה ומסירים מהאש. מניחים עד קירור מוחלט.

2. מושחים 6 קעריות סופלה בחמאה. מצננים חוזרים על הפעולה. ממלאים אחת מן קעריות הסופלה עד מחציתה בסוכר ומסובבים עד ששכבת סוכר דק מכסה את הקערית.
מרוקנים בעדינות את הקערית ומשתמשים באבקת הסוכר לאותה פעולת ציפוי של הקעריות הנותרות.

3. מערבבים חלמונים לתוך תערובת השוקולד.
בקערה נפרדת, מקציפים חלבונים
מוסיפים את הסוכר בהדרגה עד קבלת קצף רך.
מקפלים פנימה את אבקת הקקאו. מקפלים שליש מקצף החלבונים לתוך תערובת השוקולד, עד לקבלת תערובת אחידה.
עכשיו ניתן להוסיף את יתרת הקצף במהירית ובעדינות.יש להמנע מערבוב-יתר,  שיגרום לתערובת לאבד את נפחה.

4. ממלאים את הקעריות בתערובת ומחליקים בעזרת סכין מריחה.
אופים במשך 12 דקות (חשוב מאוד לא לפתוח את התנור בזמן האפיה אחרת הסופלה 'ייפלו') או עד שהסופלה תופחים היטב ונוצר קרום עדין.מגישים מיד!

בתיאבון!

 

קוראים שאהבו את המתכון התעניינו גם ב:

מתכון נפלא לכדורי שוקולד עם קוקוס, ביסקוויטים וקוניאק

Comments are closed.

יוני 2012
א ב ג ד ה ו ש
« מאי   יולי »
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930