שוקולד טוב לבריאות
מחקרים שנערכים מעת לעת מחזקים את מה שידעו התרבויות העתיקות בדרום אמריקה – שוקולד טוב לבריאות. עשרות מחקרים שהתבצעו בטווחי גילאים שונים מראים השפעה חיובית על מדדי הגוף השונים. המחקרים מצביעים על השוקולד המובחר כמי שיכול לסייע בהפחתת לחץ דם, מניעת מחלות לב וסרטן ועוד.
לפני שנעבור למאמרים ולנתונים מדוייקים המופיעים במחקרי שוקולד ובריאות, נתחיל במספר עובדות כלליות על שוקולד:
שוקולד מופק מעץ הקקאו ופוליו עוברים תהליך של התססה, קליה וטחינה. שוקולד הוא שילוב של מוצקי קקאו, חומר העוזר לחומרים להתאחד ובנוסף גם תמציות וניל וסוכר.
המידע הארכיאולוגי וההיסטורי מעניק לבני שבט המאיה בדרום אמריקה את גילוי הקקאו, אולם יש כאלה הטוענים כי גילו אותו תרבויות אף יותר עתיקות בדרום אמריקה. הוא נהג לשמש כמשקה מעורר, כתרופה למחלות שונות ולכאבי בטן. במאה ה- 19 התחוללו מספר שינוים בשוקולד והחלו לייצר ממנו מספר מרכיבים, כמו אבקת שוקולד, חמאת שוקולד, שוקולד חלב ובעצם שוקולד למאכל ולא רק כתרופה, או משקה.
קראו עוד על ההיסטוריה של השוקולד ועל השלבים שבהם הפך הקקאו לשוקולד המוכר לנו כיום.
קיימים 4 סוגי שוקולד עיקריים: שוקולד כהה, שוקולד חלב, שוקולד מריר ושוקולד לבן. ההבדלים ביניהם הם בעיקר באחוז הקקאו וכמות החלב המצויה בהם: שוקולד לבן לדוגמה, מכיל חמאת קקאו בלבד וחלב ואילו בשוקולד הכהה נמצא אחוז גבוה של קקאו והוא אינו מכיל חלב כלל.
קראו עוד על סוגי השוקולד השונים, כולל גם שוקולד חרובים שלא נעשה כלל מפולי קקאו.
שוקולד ובריאות – איך זה בדיוק קורה?
פוליפנול הינו חומר הקיים בשוקולד ובמאכלים אחרים כמו ענבים, יין, שמן זית ירקות מסוימים ועוד. חומר זה הוא אנטיאוקסידנט – נוגד חימצון, המחזק את המערכת החיסונית בכללותה ומעבר לזה גם עוזר במניעת התפתחותם של גידולים סרטניים ואף נלחם בהם. בחומר זה מצויים הפלבנולים המחזקים את מערכת כלי הדם. הפלבנולים מחזקים את דופן התא ומגינים עליו מפני התפרצות טרשת נפוצה. בשוקולד מריר אפשר למצוא כמות מאוד גבוהה של פוליפנולים. ב- 100 גרם שוקולד יש כ- 1500 מ"ג פוליפנולים.
בנוסף, הראו מחקרים כי שוקולד נוטה להוריד מתח, מאט את תהליך ההזדקנות, עוזר לריכוז ואולי הכי חשוב מעלה חיוך על הפנים.
קראו עוד על שוקולד ובריאות – בעמוד זה תמצאו הפניות למאמרים ומחקרים המצביעים על כך שהשוקולד טוב לבריאות.