שוקולד ובריאות
רבות נאמר על שוקולד – שהוא מזיק, שהוא לא בריא, שהוא הורס את השיניים, ממריץ יתר לילדים ובעצם, לא בריא.
אולם מחקרים הנחשפים בשנים האחרונות מנפצים רבים מהמיתוסים הללו על שוקולד ומסתבר ששוקולד איכותי לא רק שאינו מזיק, יש בו הרבה מאוד מרכיבים היפים מאוד לבריאות.
בעמוד זה אנו נרכז מאמרים, מחקרים, עובדות ושאר חדשות שיגרמו לכם לשכוח כל מה שחשבתם על שוקולד וללמוד דברים חדשים על המוצר האהוב והנצרך בעולם.
מחקרים רבים שמתפרסמים על שוקולד ובריאות, מחזקים את מה שידעו בתרבויות הקדומות בדרום אמריקה – שוקולד טוב לבריאות. מחקרים אלו שהתבצעו בטווחי גיל שונים מראים השפעה חיובית על מדדי הגוף, על המערכת החיסונית, הלב והיכולת להילחם במחלות קשות.
רק שימו לב – שוקולד אוכלים במידה, שומרים על איזון וגם דואגים שיהיה זה שוקולד איכותי – כי הוא היחיד הבריא!
לפני שנעבור למאמרים ולשאר נתונים מדוייקים המופיעים במחקרי שוקולד ובריאות, נתחיל במספר עובדות כלליות על שוקולד:
שוקולד מופק מעץ הקקאו וזרעיו עוברים תהליך של התססה טחינה וקליעה המשפיעים על איכותו. שוקולד הוא שילוב של מוצקי קקאו עם תמציות וניל וסוכר ועם חומר העוזר לחומרים להתאחד.
אצל בני שבט המאיה בדרום אמריקה הוא נהג לשמש כמשקה מעורר, כתרופה למחלות שונות ולכאבי בטן. במאה ה- 19 התחוללו מספר שינויים שהפכו את הקקאו לשוקולד שאנו מכירים. בתקופה זו החלו לייצר ממנו מספר מרכיבים, כמו אבקת שוקולד, חמאת שוקולד, שוקולד חלב ובעצם שוקולד למאכל ולא רק כתרופה, או משקה.
קיימים 4 סוגי שוקולד עיקריים: שוקולד כהה, שוקולד חלב, שוקולד מריר ושוקולד לבן. ההבדלים ביניהם הם בעיקר באחוז הקקאו וכמות החלב המצויה בהם: כאשר השוקולד הלבן מכיל חמאת קקאו בלבד וחלב ואילו בשוקולד הכהה נמצא אחוז גבוה של קקאו והוא אינו מכיל חלב כלל.
התגלה כי שוקולד יכול לסייע בהפחתת לחץ דם. כאשר ניתנת כמות קטנה של שוקולד מריר בכל יום.
שוקולד ובריאות –איך זה בדיוק קורה?
פוליפנול הינו חומר הקיים בשוקולד ובמאכלים אחרים כמו ענבים, יין, שמן זית ירקות מסוימים ועוד. חומר זה הוא אנטיאוקסידנט – נוגד חימצון, המחזק את המערכת החיסונית בכללותה ומעבר לזה תורם במניעת מחלות ונלחם בהתפתחותם של גידולים סרטניים. בפוליפנול מצויים הפלבנולים המחזקים את מערכת כלי הדם. ידוע כי הם מחזקים את דופן התא ושומרים עליו מפני טרשת נפוצה. בשוקולד מריר אפשר למצוא כמות מאוד גבוהה של פוליפנולים, ב – 100 גרם שוקולד יש כ- 1500 מ"ג פוליפנולים. בנוסף, שוקולד נוטה להוריד מתח, מאט את תהליך ההזדקנות, עוזר לריכוז והכי חשוב מעלה חיוך על הפנים.
לפניכם מספר מאמרים שונים הבודקים בצורה מעמיקה את הקשר בין שוקולד ובריאות בפרמטרים שונים.
שוקולנד מאחלים לכם קריאה נעימה, בריאה וטעימה במיוחד.
נפלאות הקקאו
מאמרה של גילה אדלר, קלינאית מוסמכת, על הקשר בין שוקולד לבריאות, בו היא מציגה מחקר חדש המראה, כי כמות קטנה של שוקולד כ-6 גרם (קובייה קטנה) גורמת לשינוי משמעותי בהורדת לחץ דם. מחקר זה מתווסף למחקרים קודמים שהוצגו בשנים האחרונות, המוכיחים תועלת בריאותית לממתק הנחשק ביותר בעולם להמשך הכתבה
על הקשר בין שוקולד למדדי בריאות חיוניים
המדריך המקוצר של השוקולטייר רואי גרשון, שהתפרסם במזגזין הקולינריה של אתר 'חפצים', חושף נתונים לפיהם לשוקולד ערך בריאותי. תכונותיו הבריאות של השוקולד. באילו תחומים משפיע באמת השוקולד על גופינו? ולבסוף 2 מתכונים שוקולדיים במיוחד. לגזור ולשמור להמשך הכתבה
שוקולד הייישר ללב
כתבתה של מיכל גילאון שהתפרסם באתר 'כללית' על הקשר שבין שוקולד ללב. בכתבה תמצאו מידע על החומרים הפעילים בשוקולד ואת השפעותיו השונות על מצב הרוח שלכם להמשך קריאה
בתעשיית השוקולד קיים סוג שוקולד נוסף. אמנם הוא אינו מופק מקקאו, אך הוא נחשב 'שוקולד' לכל דבר – שוקולד חרובים. קראו את כל המידע על שוקולד חרובים ויתרונותיו הבריאותיים הרבים.