שוקולד מריר
שוקולד מריר, הוא סוג שוקולד שבו אחוז מוצקי קקאו גבוה יחסית לשאר מוצרי שוקולד ולכן נחשב לאיכותי יותר משוקולד חלב.
שוקולד מריר מתאפיין בצבע כהה בטעם מעט מריר ומכיל בתוכו חומרים טבעיים הנקראים פוליפנולים. חומרים טבעיים אלו הינם בעלי סגולות בריאותיות שונות ונבדקו במחקרים רבים שהוכיחו כי הם משפרים את רמת החיים בהמון תחומים כגון: לחץ דם, גידולים סרטניים, דיכאון, כולסטרול, כלי דם ולב ועוד. בנוסף, בשוקולד מריר קיימים פלבנואידים – נוגדי חמצון המגנים על גופנו מפני רדיקלים חופשיים המאיצים תהליכי הזדקנות ומחלות לב.
שוקולד מריר עתיר בנוגדי חמצון – עד פי שמונה מהכמות המצויה בתותי שדה. תכונות נוספות ומעודדות לא פחות – שוקולד מריר מייצר אנדורפינים הגורמים לתחושת הנאה ומכיל סרוטונין הידוע כמונע דיכאון, כמו, גם תאוברומין, קפאין וחומרים הידועים כממריצים.
אוהבים שוקולד מריר? כנסו וקבלו מתכון להכנת שוקולד מריר ביתי בעצמכם
על שוקולד מריר לעמוד בתקן אירופאי ועליו להכיל לפחות 35% מוצקי קקאו. ככל שאחוז מוצקי הקקאו בשוקולד גבוה יותר, הוא נחשב איכותי יותר. שוקולד כהה, הוא בעצם שוקולד מריר שבו אחוז מוצקי הקקאו גבוה ומגיע אף ל-70% ויותר.
רוב סוגי השוקולד מריר אינם מכילים חלב ולכן מתאימים לשימוש בקינוחי פרווה שונים.בקישור שלפניכם תוכלו למצוא קינוח לבראוניז פרווה משגעים, שירשימו כל אורח.
קראו עוד על: