שוקולד לבן
רבים חושבים ששוקולד לבן לא נמנה על סוגי השוקולד ה"אמיתיים", ויש שחושבים שהוא עשוי מווניל או מסוכר עם צבעי מאכל,
אולם האמת היא ששוקולד לבן הוא בהחלט אחד התוצרים המתקבלים מפולי הקקאו ועל כן, נחשב כחלק ממשפחת השוקולד.
שוקולד הלבן מיוצר מחמאת קקאו, תמצית וניל, אבקת חלב, סוכר, לציטין ומוצקים חלביים. הוא אינו מכיל מוצקי קקאו ולכן צבעו לבן.
השוקולד הלבן יוצר לראשונה בשוויץ בתקופה שלאחר מלחמת העולם הראשונה.
במה משתמשים בשוקולד לבן?
ניתן למצוא שוקולד לבן בטבליות הנראות ממש כמו שוקולד מריר, כהה או שוקולד חלב, ולכן הוא נתפס כשוקולד לכל דבר. גם המרקם שלו זהה למרקם של סוגי השוקולד האחרים
שוקולד לבן קשה יותר לעבודה מאחר וחמאת הקקאו שבו נוטה להיפרד בקלות משאר המרכיבים. שוקולטיירים ואופים משתמשים במתכונים בשוקולד לבן לרוב לקישוט, לרטבים, וכתוספת המדגישה סוגי שוקולד אחרים במתכון.
הנה מתכון טעים בטירוף של טראפלס שוקולד לבן עם דבש ושברי אגוזים. (המלצה שלנו – לאכול עם עוד חברים שגם הם "יסבלו").
איכותו של השוקולד הלבן:
למרות טעמו הנפלא של השוקולד הלבן,הוא אינו מכיל מוצקי קקאו ולכן אינו עומד בתקנים העולמיים שהוצבו להגדרת 'שוקולד'.מתוך כך בשקולד לבן לא נמצא בו יתרונות בריאותיים כלשהם, כפי שניתן למצוא בשוקולד המריר או בשוקולד הכהה.