שוקולד חרובים
שוקולד חרובים – שוקולד טבעי
לפרי עץ החרוב שימושים רבים, הוא משולב בתעשיות שונות כטקסטיל, עור וקוסמטיקה ובתחום המזון נחשב כחטיף בריאותי. ברפואה המסורתית הוא נמצא בשימוש כנגד פצעים בפה, שיעולים חריפים, שלשול, סכרת ועוד.
סוכר חרובים
יש מוצרים רבים שמיוצרים על בסיס הפרי של החרוב, שוקולד, אבקה, סוכר וקמח. לדוגמא סוכר חרובים, אם אתם מחפשים ממתיק טיבעי ובריא, סוכר חרובים יכול להיות בהחלט פיתרון בריא עבורכם ומכאן אנו מגיעים לעוד המצאה נהדרת מבית היוצר של החרוב: שוקולד חרובים. ניתן למצוא היום המון חנויות שוקולד שמוכרות שוקולד חרובים לכל מי שאוהב או שיש לו בעיה עם סוכר רגיל (דיאבטים).
שוקולד חרובים
שוקולד חרובים עשוי מאבקת חרובים, בה כמות גדולה של סידן, חלבון סוכר טבעי, ויטמינים A ו B , ברזל ו 2%שומן בלבד לעומת 30% בשוקולד רגיל המופק מעץ הקקאו. בנוסף, זרעי החרוב מכלים חלבון ואינם מכילים סוכר כלל.
מכאן ניתן להבין ששוקולד חרובים הינו בריא מאוד ובעל ערכי תזונה חשובים לגוף. האם ידעתם שגם לשוקולד אמיתי יש יתרונות בריאותיים רבים? לחצו וקראו מידע נוסף על שוקולד ובריאות
שוקולד חרובים נטול קפאין
למי שלא ידע – הליך פירוק הקפאין מעביר את הגוף תהליך של איבוד סידן, התכווצויות עורקים, הגברת קצב הלב, מזניק את כמות האדרנלין בגוף, ואם זה לא מספיק – הוא ממכר! לעומתו, שוקולד המופק מחרובים, אינו ממכר, הינו בעל סיבים תזונתיים ובעל תכונות מרפאות.
קצת רקע על עץ החרוב
עץ החרוב הינו ממשפחת ההקסלפיניים וחבר במשפחת הקטניות. מוצאו של עץ החרוב הוא מאזור הים התיכון, בארץ נפוץ בעיקר באיזור הגליל, ירושלים וברכסי הכורכר. איסוף פירותיו נעשה בחודשים ספטמבר – נובמבר. פירותיו של עץ החרוב, ארוזים בתוך תרמיל המכיל בערך בין 10 ל- 15 זרעים. זרעי החרוב פעם שימשו כמידת משקל משום שלכל הזרעים משקל דומה.
הידעת? מידת הקראט – נקראת על שם זרעי החרוב.