שוקולד איכותי

 

ישנם סוגים שונים של שוקולד, חברות רבות מהארץ ומהעולם ויש גם מגוון סוגי שוקולד למריחה, בונבוניירות, פרלינים ועוד ועוד. מה הופך שוקולד לשוקולד איכותי או מובחר והאם יש פרמטרים ברורים שיכולים לעזור לאוהב השוקולד לבחור נכון?

 

מהו שוקולד איכותי?

הכל מתחיל בפולי הקקאו, הקביעה לכך שהם איכותיים תהייה טמונה במשקלם – ככל שיהיו יותר כבדים כך הם ייחשבו ליותר איכותיים.
גם האחסון של פולי הקקאו חשוב ומשפיע על האיכות. צריך לדאוג שלא תהיה לחות ושלא יהיו בקרבתם ריחות נוספים העלולים לפגוע בטעמם של הפולים. בנוסף, קליית הפולים הינו תהליך מאוד מהותי להורדת חומציות ולפיתוח הארומה.

פולי קקאו איכותיים מגיעים מעץ הקקאו!

כמה עובדות שתשמחו לדעת על פולי הקקאו:

פולי הקקאו היו מצרך כ"כ מכובד בתרבות האצטקית במרכז אמריקה, אשר כינו אותם "מזון האלים".
פולי קקאו טריים נחשבים למזון-על (Super-Food) מכיוון שהוא מכיל מספר רב של מרכיבי תזונה חיוניים לגוף.
לפולי הקקאו יש השפעה חזקה על הגוף, ולכן מומלץ לא להפריז בצריכה שלהם.
• עשירים בנוגדי חמצון, ויטמין C, מגנזיום ומינרלים נוספים.
• עשירים בחומצה אוקסלית (מונעת ספיגת סידן, ברזל ומגנזיום).
• מכילים חומרים ממריצים: תאוברומין וקפאין.
• מכילים כמויות קטנות של אנאנדמיד (מוליך עצבי) וטריפטופן (חומצת אמינו חיונית), ולכן משפרים את מצב הרוח.
• מורידים לחץ דם, עקב יצירת חנקן-חמצני (NO).
לפי הרפואה הסינית פולי הקקאו הם אגוז טרופי, בעלי טעם מריר והשפעה מקררת ומייבשת. צריכה יומיומית של קקאו לטווח ארוך תגרום לפגיעה באנרגיית ה-Yang (האנרגיה החמה) בגוף.

חשוב לזכור כי לפולי הקקאו יש השפעה חזקה על הגוף, ולכן מומלץ לא להפריז בצריכה שלהם.

מקקאו לשוקולד

השוקולד הינו ממתק העשוי מזרעי קקאו של עץ הקקאו הטרופי – תאוברומה. בתעשיית השוקולד משתמשים בשלושה זנים עיקריים של עצי קקאו. המבוקש והיקר מבניהם הינו הקריולו, טעמו פחות מריר ויותר ארומטי. הקריולו משמש רק  כ – 10%מתעשיית השוקולד. פורסטרו הינו הזן השכיח בו משתמשים  כ – 80% מתעשיית השוקולד. ועוד 10% מהתעשייה משתמשים בפולי קקאו מזן הנקרא טריניטריו, הכלאה של שני הזנים האחרים.

קראו עוד מידע על פולי הקקאו והדרך שעשו עד להפיכתם לשוקולד המוכר כיום, בדף ההיסטוריה של השוקולד.

 

שוקולד משפיע עלינו באופן פיזי וגם פסיכולוגי – נפשי. ככל שהשוקולד איכותי יותר יהיו לו השפעות חיוביות בעיקר מבחינה פיזית – כך מראים מחקרים רבים שנעשו בעבר ומקבלים אישור ממחקרים חדשניים מהשנים האחרונות.

 

למה אנחנו אוהבים שוקולד?

שוקולד הוא מוצר מאוד פופולרי המעלה בנו אסוציאציות משמחות, על הנאות, שמחות, אירועים משמחים, בילוי בחיק המשפחה או בקרב חברים, חיזור ואהבה ובעיקר… טעם מתוק. רק עצם המחשבה על שוקולד גורמת לנו להתעלות ולהתרוממות רוח.

הרבה אנשים טוענים כי הם "מכורים" לשוקולד ואף פעם לא יתנגדו לטעום מפינוקי השוקולד שיונחו לפניהם.  למה? מסתבר שהשוקולד גורם לשחרורם של אנדורפינים במוח, הגורמים לתחושה של הנאה ועונג ממש כמו בזמן התאהבות. לכן יש קשר חזק בין שוקולד ואהבה ובין שוקולד ותשוקה וגם… בין שוקולד ואירועים משמחים.

תנו לאנשים באירוע או כמתנת חג שוקולד איכותי והם ייהנו יותר, יתענגו, ישמחו וייזכרו את האירוע כחוויה אהובה.

 

שוקולד ובריאות?? כן!

לשוקולד סגולות בריאותיות רבות! חלקן ידועות יותר וחלקן פחות.

שוקולד מסייע בהורדת לחץ הדם, חיזוק המערכת החיסונים, הגנה מפני טרשת נפוצה ועוד. לבעלי לחץ דם גבוה מומלץ לצרוך כמות קטנה של שוקולד מריר, ברמה של  70% קקאו כדי למתן את לחץ הדם.

השוקולד מכיל בתוכו חומרים טבעיים אנטיאוקסידנטים – נוגדי חמצון, הקיימים גם בתה, בירקות,ביין ובפירות. השוקולד שתורם מבחינה רפואית, חייב להיות שוקולד איכותי בעל רמה של 70% מוצקי קקאו. רק אז יגנו המרכיבים שבו מפני גידולים ומחלות וייחזקו את המערכת החיסונית. (שוקולד כהה מכיל 70% מוצקי קקאו)

קראו עוד על שוקולד ובריאות – אנו מעדכנים כל הזמן במאמרים המתארים את היכולות הבריאותיות של השוקולד.

נובמבר 2019
א ב ג ד ה ו ש
« פברואר    
 12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930