סוגי שוקולד
קיימים ארבעה סוגי שוקולד -גולמי בסיסיים, שאיתם מייצרים וריאציות שונות, כחטיפים וממתקים בתעשי השוקולד, סוגי קינוחים, משקאות וכד'. (מדצמבר 2012 נוסף סוג שוקולד חדש, קראו את הכתבה ותגלו מהו).
הכלל החשוב והבסיסי ביותר בשוקולד: ככל שאחוזי מוצקי הקקאו במוצר גבוהים יותר, איכותו טובה יותר (בכל מוצר שוקולד מצוינים אחוזי מוצקי הקקאו על גבי האריזה)
ברור אם כך שיש שוקולד איכותי יותר ושוקולד איכותי פחות, אם כי בטעם לא תמיד נרגיש זאת. קראו עוד על שוקולד איכותי ומהם הפרמטרים, כמו זן העץ, כובד הפולים ועוד, שמשפיעים על האיכות.
סוגי השוקולד הידועים:
שוקולד לבן: מורכב מחמאת קקאו בלבד, ללא מוצקי קקאו. בתוספת חלב, סוכר ומעניקי טעם שונים. שוקולד מתוק, קליל, משמש כמרכיב חלקי בקינוחים, או לציפויים. קרא עוד על שוקולד לבן
שוקולד חלב: מורכב ממוצקי קקאו, חלב/אבקת חלב וסוכר. שוקולד מתקתק, בעל שימוש ענף בתעשיית השוקולד העולמית. מרכיב עיקרי בחטיפי וממתקי שוקולד. משמש קינוחים ולציפויים. קרא עוד על שוקולד חלב.
שוקולד מריר: מורכב ממוצקי קקאו וחמאת קקאו, באחוזים שונים. מכיל סוכר בכמות מופחתת. בעל טעם מודגש. משמש בעיקר כבסיס לקינוחים ומשקאות קקאו. קרא עוד על שוקולד מריר.
שוקולד כהה: מכיל מוצקי קקאו באחוזים גבוהים ללא חלב/אבקת חלב. על מנת שיחשב כשוקולד כהה איכותי, התקן האירופאי מציב רף מינימום של 35% מוצקי קקאו. שוקלד כהה מובחר מגיע ל70% מוצקי קקאו ומעלה. מתאפיין בטעם מר. משמש לקינוחים עשירים וכבדים כגון 'טראפלס' , 'סופלה' , 'פונדנט', עוגות עשירות ומשקאות קקאו. קרא עוד על שוקולד כהה.
שוקולד בלונדיני או שוקולד זהב: כן, זהו השוקולד החדש שנכנס לשוק השוקולדים ממש עכשיו (דצמבר 2012). הוא מורכב משוקולד לבן ושוקולד כהה במינונים המקנים לו מראה זהוב מיוחד. השוקוליטרים והקונדיטורים מאושרים וכך גם אוהבי השוקולד כמובן. קראו עוד על שוקולד בלונדיני – שוקולד זהב (שוקולד דולצ'ה).
בתעשיית השוקולד קיים סוג שוקולד נוסף. אמנם הוא אינו מופק מקקאו, אך הוא נחשב כיום ל'שוקולד' לכל דבר – שוקולד חרובים.
שוקולד חרובים – שוקולד טבעי
החרובים מתאימים מאוד לשמש ליצירת שוקולד. צבעם חום, ניתן לכתוש אותם לאבקה וממנה לייצר יחד עם עוד מרכיבים שוקולד שהוא גם מתוק וטעים וגם איכותי ובריא הרבה יותר.
לפרי עץ החרוב שימושים רבים, הוא משולב בתעשיות שונות כטקסטיל, עור וקוסמטיקה ובתחום המזון נחשב כמאכל שלו יתרונות בריאותיים רבים. ברפואה המסורתית הוא משתמשים בפרי החרוב כנגד פצעים בפה, שיעולים חריפים, שלשול, סכרת ועוד.
קראו עוד על שוקולד חרובים
שוקולד טבעוני - שוקולד כהה ללא חלב
לאחרונה אנו עדים למוצר יחסית חדש בשוק השוקולד – שוקולד טבעוני – שוקולד ללא חלב או אבקת חלב. שיטת הייצור שבמהלכה לא מוסיפים תוספי חלב למיניהם למוצר השוקולד הופכת אותו מתאים לשוק הקהל הטבעוני, שעד עכשיו נמנע מאכילת מרבית סוגי השוקולד מאחר והוא כאמור, עם תוספת חלב ומוצריו. מאמר שהתפרסם באתר 'אנונימוס', אתר הצמחונות הישראלי מפרט בפנינו את המרכיבים, הסוגים, והיכן ניתן להשיג שוקולד טבעוני
מחפשים מתכוני שוקולד טבעוניים? הכנסו לקבלת מתכון להכנת עוגת שוקולד טבעונית בציפוי שוקולד
זה הזמן להתענג על מראה שוקולדי. כנסו לגלריית השוקולדים שלנו ותיהנו.
קראו עוד על: